speed pedelec e-bike elektrische fiets
Volledig scherm
PREMIUM
speed pedelec e-bike elektrische fiets © Shutterstock

De ‘nieuwe wielerterrorist’: waarom we ons zo ergeren aan de speed pedelec

‘De BMW van het fietspad’. ‘De nieuwe wielerterrorist’. Koen V., de man op de speed pedelec die een trucker deed halt houden en daarmee viraal ging, maakte weinig reclame voor de snelle fiets. Maar waarom roept het stevige vehikel toch zoveel weerstand op? “Medefietsers schrikken van die snelheid, dat zorgt voor frustraties”, zeggen experts.

47 reacties

  • Gerrit Roels

    4 jaar geleden
    Meneer Chef en Breugelmans,het is al zover dat ik het reglement van speedpedelec op zak heb en bijna weekelijks moet laten zien aan autobestuurders die ons reglement niet kennen. En wat betreft geen fietsvergoeding krijgen,denken jullie dat je met zo een fiets niet moeten trappen.Wat dan gezegt van de Ligiers op de weg waar je geen rijbewijs voor een auto nodig hebt.
  • René Van Halen

    4 jaar geleden
    Wat een onverdraagzaamheid. Wat doen deze fietsers als er geen fietspad is? Een auto rijdt meestal sneller als 45 en is veel gevaarlijker voor een fietser dan een speedpedelec. Misschien dan ook auto's verbieden? Ik rijd met een speedpedelec en mijn ervaring is dat sommigen blijkbaar doof zijn voor fietsbellen. Als je je snelheid niet aanpast bij ieder kruispunt ook al heb je voorrang, zal je snel een ongeval hebben. En op de weg wordt je door sommige auto's er gewoon afgereden.
  • Marc breugelmans

    4 jaar geleden
    Een wetgeving voor deze snelheidsduivels?Geen wetgeving en niet meer verkopen dat is wat er moet gebeuren.Het is de snelheid waarop deze mensen kicken niet de sportiviteit.Ik hoop dat die geen fietsvergoeding krijgen van hun baas want het is toch geen fiets meer.Ik zou er eerder belastingen opzetten als ze er toch zouden komen.
  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Het grootste probleem, buiten de snelheid, is dat de meeste bezitters van die supersnelle fietsen niet eens weten waar ze mogen rijden en waar niet en zij die het wel weten trekken het zich niet aan, daar controle hierop onbestaande is of de politie het zelf niet weet.
  • Geert Jackers

    4 jaar geleden
    Altijd aanpassen aan de langzaamste weggebruiker in uw buurt, wagens voor fietsers, maar ook fietsers aan voetgangers, en dat geldt ook voor speedpedelecs. En dat gebuerd zoals met wagens ook niet altijd door speedpedelcs. Een kat een kat noemen. Ook zij voelen zich wel eens oppermachtig, en passen zich niet aan, al verschillende keren gemerkt, omdat het kan (sneller) , moet het daarom nietbaltijd.