Illustratiefoto. Nieuwe cijfers over alcoholgebruik bij jongeren tonen aan dat elke dag gemiddeld zes jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis zijn beland na alcoholmisbruik.
Volledig scherm
Illustratiefoto. Nieuwe cijfers over alcoholgebruik bij jongeren tonen aan dat elke dag gemiddeld zes jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis zijn beland na alcoholmisbruik. © Shutterstock

Expert na onthutsende cijfers over dronken jongeren op spoed: “Bierlobby houdt optrekken van leeftijdsgrens tegen”

Sensibilisering alleen om alcoholgebruik bij jongeren en ouderen tegen te gaan is onvoldoende. Dat zegt Marijs Geirnaert, directeur van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol (VAD). Efficiënte maatregelen zoals het optrekken van de leeftijdsgrens worden echter tegengehouden door de bierlobby, aldus de experte.

60 reacties

  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Zou het optrekken van de leeftijdgrens dit soort jongeren van de drank houden? Als drank thuis gewoon te vinden is?
  • Elsje vervoort

    4 jaar geleden
    6 miljoen euro waren de aandelen van Dehaene waard die hij gekregen heeft als bestuurder van Inbev. Moet er nog bier zijn? Eén grote corrupte bende dieven zijn dergelijke politici. Zijn er trouwens andere? En wij worden als een citroen uitgeperst. De geloofwaardigheid van de politiek zou er goed bij varen mocht men politici verbieden om na hun mandaat in bedrijven te gaan zetelen. Nu is het corruptie!
  • Steven Coppieters

    4 jaar geleden
    Hier komt bewust geen druppel alcohol binnen. Heeft totaal geen meerwaarde voor het welzijn. Mijn kind krijgt die raad en opvoeding. Wij verbieden niks maar stimuleren in de juiste richting.
  • Charlotte De greef

    4 jaar geleden
    De Block maakt r een potje van!
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    AB Inbev en andere drankmaatschappijen bepalen de regels. Die zitten mee in de regering dus waarom zouden ze de wet tegen alcohol veranderen ? Tevens zijn onze politiekers zelf zuipers.