© BELGA

Quinten Hermans doet het à la Van der Poel en pakt uit met indrukwekkende solo in Essen, Zdenek Stybar maakt heroptreden

Geen Mathieu van der Poel in Essen en dus ging het nog eens spannend worden. Althans, dat dacht iedereen. Maar Quinten Hermans had andere plannen. De man van Telenet-Baloise Lions ging er al in de tweede ronde alleen vandoor en niemand had een passend antwoord. Hermans soleerde van start tot finish en had aan de meet bijna een minuut over op Laurens Sweeck, de winnaar van vorig jaar. Tom Pidcock knokte terug na een slechte start en mocht mee het podium op. Thuisrijder Zdenek Stybar, die zijn eerste cross van de winter reed, gaf meer dan twee minuten toe op de winnaar en bolde als 12de over de meet.

rahe, belga

Het was Thijs Aerts die de kopstart nam. De jongere broer van Belgisch kampioen Toon, niet aan de start in Essen, hield onder meer Quinten Hermans, Jim Aernouts, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch, Laurens Sweeck, Diether Sweeck, Dieter Vanthourenhout, en de Nederlanders David van der Poel, Thymen Arensman en Ryan Kamp achter zich. Zowel Pidcock als Stybar had zijn start compleet gemist en zij waren dan ook meteen op achtervolgen aangewezen.

© BELGA

In de derde ronde trok Hermans stevig door en zo sloeg hij de kloof. Bij het ingaan van de vierde ronde reed Laurens Sweeck, in het gezelschap van Meeusen, op twaalf seconden van de eenzame leider. Thijs Aerts, Jim Aernouts, Gianni Vermeersch, Diether Sweeck, Daan Soete en Ryan Kamp volgden op zestien seconden. Laurens Sweeck schudde Tom Meeusen van zich af. Halfcross was de voorsprong van de leider al opgelopen tot zeventien seconden op zijn eerste achtervolger Sweeck. Pidcock reed op plaats drie op 36 seconden. Bij het intrekken van de laatste ronde was het dan ook duidelijk dat de top drie vastlag. Achter dit trio werd tussen Jim Aernouts, Thijs Aerts, Nicolas Cleppe, Daan Soete en Diether Sweeck fel gestreden voor de vierde plaats. Daarin haalde Thijs Aerts het na een langgerekte sprint van Diether Sweeck.

De Superprestige is zondag in Zonhoven aan haar vijfde manche toe en ook daar is Van der Poel de grote afwezige. Toon Aerts deelt de leidersplaats in het klassement met Laurens Sweeck. Beide renners tellen 45 punten, twee meer dan Quinten Hermans en Corné van Kessel.

- Uitslag -

1. Quinten Hermans

2. Laurens Sweeck

3. Tom Pidcock

4. Thijs Aerts

5. Diether Sweeck

...

12. Zdenek Stybar +2’23”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer