Proximus League - Beerschot ontsnapt met negen tegen elf aan nederlaag tegen Virton

door
Belga
Leestijd 1 min.

Beerschot heeft zaterdagavond op de achttiende speeldag in de Proximus League in eigen huis 1-1 gelijkgespeeld tegen Virton. Beerschot ontsnapte op het Kiel met negen tegen elf aan een nederlaag tegen de Luxemburgers. De Antwerpenaren kwamen in de tweede helft 0-1 achter via een intikker van Virton-spits Franck Koré en tot overmaat van ramp moest de thuisploeg met negen voort, nadat zowel invaller Ibara als Joren Dom met twee keer geel van het veld moest. Diep in de toegevoegde tijd zorgde de Oostenrijker Raphael Holzhauser met een schitterende knal nog voor de gelijkmaker.

Dankzij het punt blijft Beerschot met acht punten uit vier wedstrijden alleen aan de leiding in het tweedeperiodekampioenschap. Lommel, dat vrijdagavond de speeldag opende met een 3-2 zege tegen OHL, volgt op één punt op de tweede plaats. De Leuvense fusieclub is derde met zes punten.

Zaterdagavond volgt er nog de degradatietopper tussen Roeselare en rode lantaarn Lokeren. De speeldag wordt zondag afgesloten met het duel tussen Westerlo en Union. Beide teams ontmoetten elkaar eerder deze week al in de Beker.

bron: Belga