Mensen stonden in de rij om een foto te nemen met de banaan van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan tijdens de Basel Art Fair in Miami Beach, Florida.
Volledig scherm
Mensen stonden in de rij om een foto te nemen met de banaan van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan tijdens de Basel Art Fair in Miami Beach, Florida. © AFP

‘Hongerige kunstenaar’ eet banaan van 150.000 dollar tijdens kunstbeurs

De aan de muur geplakte banaan van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan was de afgelopen dagen het meest bewonderde werk op het kunstbeurs Art Basel in Miami. Maar zaterdagmiddag besloot een andere kunstenaar de show te stelen door de banaan op te eten, tot grote verbazing van de aanwezige bezoekers.

62 reacties

  • Marc Vlecken

    4 jaar geleden
    Dat is nu precies waarom ik met veel moderne kunst moeite heb om het 'kunst' te noemen. Het zijn concepten, meer niet. Een tijd geleden zei een echte kunstenaar nog (ik ben zijn naam kwijt): 'als er veel uitleg bij nodig is om het te appreciëren, is het voor mij geen kunst'. Inderdaad - in het beste geval kan je spreken van 'leuk gevonden', of van gadgets. Meer niet.
  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    "Kunstenaars" van de 100 kan er 99% de prullenbak in. Heeft totaal niks met kunst te maken. Vind het zelfs een belediging voor de weinige echte kunstenaars die er zijn. Ik heb al zoveel "kunstwerken" gezien die elders staan opgeslagen en never nooit het daglicht zullen zien. Gelukkig hebben ze de kunstenaars-uitkering stop gezet in Nederland, zorg maar dat ze eerst hun werk kunnen verkopen die bijna niemand wilt. Ik vind het al kunst dat ze het kunnen verkopen.
  • Dithmar Guillaume

    4 jaar geleden
    En dan wordt gezegd dat de klimaatverandering de mensheid de das zal omdoen...
  • Willem Piscaer

    4 jaar geleden
    de decadentie van de ultra rijken tentoongesteld (hoe voelt deze "grap" voor de meeste amerikanen die het met minder dan 30.000 per jaar moeten stellen? )
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    En dat moet worden wordt gesubsidieerd!!!!.