Illustratiebeeld. Een van de ‘boswachters’ van de Guajajara-stam, die probeert hun leefgebied te beschermen tegen illegale houtkappers. De man op de foto behoort niet tot de slachtoffers.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Een van de ‘boswachters’ van de Guajajara-stam, die probeert hun leefgebied te beschermen tegen illegale houtkappers. De man op de foto behoort niet tot de slachtoffers. © REUTERS

Twee inheemse leiders doodgeschoten in Brazilië

Bij een schietpartij in de Braziliaanse staat Maranhão zijn twee inheemse leiders van de Guajajara-stam om het leven gekomen. Meerdere andere mensen raakten gewond.

3 reacties

  • luk hendrickx

    4 jaar geleden
    Bolsonaro zal de braziliaanse rijkdom nog meer laten vernietigen als zijn voorgangers. Er is geen respect noch voor de mens in het oerwoud noch voor de prachtige rijkdom er van. Ook zonder het amazonasgebied te exploiteren is er genoeg voor iedereen in Brazilie.
  • jorg de clerck

    4 jaar geleden
    Ze hebben kobalt nodig voor de “propere” electrische auto’s.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Ik begrijp brazilie wel : je hebt een rijkdom, je hebt geld nodig, je exploiteerd die rijkdom. Er is geen enkel politiek orgaan in deze wereld dat zich bekommert om de lange termijn of de toekomst van onze kinderen. Schuldenbergen en milieuvernietiging. We moeten in het westen de bomen planten die ze daar omkappen, of bossen daar kopen en ze bewaren.