Schepen en kamerlid Kathleen Depoorter.
Volledig scherm
Schepen en kamerlid Kathleen Depoorter. © JSA

N-VA wil ngo's subsidies kunnen afnemen bij seksueel misbruik

N-VA heeft in de Kamer een wetsvoorstel ingediend om strenger op te treden tegen seksueel misbruik in de ontwikkelingssamenwerking. Dat schrijft Het Nieuwsblad zondag. Onder impuls van bevoegd minister Alexander De Croo (Open VLD) kwam vorig jaar al een integriteitscharter voor ngo's, maar dat gaat volgens N-VA niet ver genoeg. "We moeten sancties kunnen opleggen", zegt Kamerlid Kathleen Depoorter.

11 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    En verder blijven graaier ! Hoe meer ze krijgen , hoe meer ze over de schreef gaat ..... Maak die toplui hun inkomsten eens bekend ?
  • Sunno Hamar

    4 jaar geleden
    Buitenlandse NGO's verbieden in België te opereren.
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    Hoe kunt ge subsidies nu afnemen?Een subsidie is een vrijwillige bijdrage van de overheid aan een project en geen verworven recht. Als ze zich misdragen, geef ze dan gewoon niets. Zou het niet wenselijk zijn te bepalen waar de subsidies voor moeten dienen en publiceren en zeker niet om lonen van een ceo-niveau mee uit te betalen.Het is de omgekeerde wereld, het geldgewin van de goede 'vrijwilligers' gaat voor op het beoogde goede doel.Men is werknemer in een ngo of vzw of men doet het gratis.
  • Jeaninne Bonduwe

    4 jaar geleden
    Moet men daarvoor een wet goed stemmen? Als wij ons niet aan de regels houden worden we onmiddellijk gestraft.
  • Richard mestdagh

    4 jaar geleden
    Gaan we dan ook partijfinanciering afnemen van de partij indien een van hun medewerkers hetzelfde doet?Wat een etterbuil is dat manneke toch !!!