photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Vele wind zorgt voor negatieve stroomprijzen

Het waait bijzonder hard in Europa, niet alleen in België maar vooral in Duitsland. Dat zorgt voor negatieve prijzen voor elektriciteit dit weekend op de Belgische stroommarkt. Geen ongewoon fenomeen in het voor- of het najaar. De voorbije nacht kende ons land negatieve stroomprijzen. De onevenwichtsprijzen bedroegen op een bepaald moment -110 euro per MWh. "Vrij veel", zegt Matthias Detremmerie, stroomhandelaar voor Elindus, een energieleverancier voor bedrijven. Vanochtend werd een record aan windproductie bereikt.

29 reacties

  • Caroline Poelmans

    4 jaar geleden
    Electriciteit teveel , electriciteit te weinig, dreigend tekort, overschot . De olie is bijna op en de 'ontdekking' van een enorme hoeveelheid , dreigend tekort, overschot. Feit is dat de prijs wel records blijft scoren en dat de energiearmoede toeneemt bij de bevolking , dreigend tekort, overschot. Ieder ietwat Normaal denkend mens weet dat waterstof en/of de investering in nieuwe bedrijfszeker en veilige kerncentrales de enige manieren zijn om de planeet te redden maar neen ...
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Door mijn belastingen worden die windmolens gesubsidieerd, en voor wie, voor de bedrijven, die krijgen gratis stroom en de mijn slaat op! Wanneer komt het gewone volk aan de beurt voor die overgesubsidieerde molens?
  • Herbert Verbeeck

    4 jaar geleden
    Zoals in de vele reacties hier. Maak er waterstof van, zeg ik al jaaaaren! Dat is de markt in ontwikkeling en daar mag, neen moet een overheidsinvestering naartoe. Bouw een aardagsinstallatie om met omvormer erbij plus opslag. Maar doe iets pro-actief. Probeer hier een leidersrol in te nemen!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ze kunnen ons, verbruikers wel ter wille zijn, maar ze gunnen het ons niet....
  • Marcus Vertongen

    4 jaar geleden
    Te veel windenergie. Ideaal dus om groene waterstof aan te maken. Zodat deze kan opgeslagen worden. Of wel rijden we met deze waterstof, of wel maken we er terug elektriciteit van op zon- windarme dagen.