De vrouw lag na een lelijke val op de grond en kon niet meer recht. En toen kwam Simba in actie.
Volledig scherm
De vrouw lag na een lelijke val op de grond en kon niet meer recht. En toen kwam Simba in actie. © Arjanit Mehana

Vrouw was erg bang voor pitbull van buurman en vond hem “gemeen” tot hij haar leven redde

Simba is een lieve pitbull met een vriendelijk karakter. Maar tot voor kort dachten weinig mensen zo positief over de viervoeter. Andere flatbewoners van een appartementsblok in Zweden meden hem en hadden schrik. Tot Simba met een levensreddende daad hun ongelijk bewees.

28 reacties

  • Mady Vermeulen

    4 jaar geleden
    Jurgen Devries, niet alleen pitbulls kunnen problemen hebben met hun soortgenoten. Mijn hond komt uit een asiel en is geen rashond. Ze is een geweldige mensen, kinder-en zelfs kattenvriend maar géén hondenvriend. Daar zal beslist een goede reden voor zijn. Misschien krijg ik er dat nooit meer helemaal uit maar dat neem ik er graag bij. Ik ben even dol op mijn vriendinnetje als zij op mij. Ik hou wel rekening met haar afkeer van andere honden als er in de buurt zijn.
  • Mady Vermeulen

    4 jaar geleden
    DONALD BORREMANS, zo de baas, zo de hond! Een waarheid als een koe! Een hond is wat zijn baas van hem maakt. Pitsbulls zijn niet gevaarlijk dan andere honden, en even lief, aanhankelijk, zachtaardig en hondstrouw.
  • stefan mortelmans

    4 jaar geleden
    wij hebben een Amstaff gehad (ook Simba) en die zou niemand kwaad doen tenzij je binnen kwam zonder onze goedkeuring dus waken zit er ingebijteld maar een lievere hond bestaat niet en dat hoor ik van iedereen die zijn hond graag ziet en hem alleen als huisdier houdt. Het enige gevaar is dat Amstaffs hun terrein niet stopt bij de voordeur maar dat ze denken dat de wereld van hen is, wij hebben een cursus Martin Gaus gevolgd , niet goedkoop maar zeker de moeite !
  • Kelly Stroobants

    4 jaar geleden
    Ben ik eindelijk gelukkig en blij dat dit artikel in de krant staat . Een Stafford is gn pitbull . Pitbull is Rednose . Met onze drie kids van 14,8 en 11 maanden is onze staf zo lief en attent. Als de baby valt of weent komt hij direct kijken. Mensen hebben echt verkeerd beeld van dit ras . Ze zijn echt gezinshond. Ze zijn echt fantastisch . Mensen kweken dit ras verkeerd. Dit ras behoort niet toe aan elk gezin . Je moet ze boven staan ! Maar als je hen kent allemaal gn probleem. Super hond!!!
  • chelle db

    4 jaar geleden
    Paul vande velde, jij hebt last van vooroordelen en dat is veel gevaarlijker dan mijn stafford en pitt die nu lief op mijn schoot liggen en constant door iedereen willen aangehaald worden.