Kandidaat-voorzitter Francesco Vanderjeugd.
Volledig scherm
Kandidaat-voorzitter Francesco Vanderjeugd. © Joke Couvreur

Vanderjeugd: “Weerstand tegen paars-groen zit bij sommige Open Vld'ers heel diep”

De weerstand tegen regeringsonderhandelingen die tot de vorming van een paars-groene coalitie moeten leiden, zit bij sommige leden van Open Vld "heel diep". Dat heeft kandidaat-partijvoorzitter van de Vlaamse liberalen Francesco Vanderjeugd vandaag gezegd in ‘De Zevendag Dag’. "Je hebt een sterke meerderheid nodig. De nipte meerderheid in de Kamer zou wel eens snel geen meerderheid meer kunnen zijn. Ik hoop dat men voor stabiliteit kiest."

77 reacties

  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Zou de VLD het nu echt van een coiffeur laten afhangen, feit is dat als paars groen er niet komt we binnen 3 jaar nog geen regering hebben. Of korter geformuleerd dat we allemaal geschoren zijn door één coiffeurke.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    waar is de tijd dat open vld opkwam voor de middenstand? Hun grootste winst ooit kwam er na de publicatie van de burgermanifesten in 1999 zijnde 14% van de belgische stemgerechtigden, na dit te verloochenen gaat het steeds verder bergaf, nu vertegenwoordigen ze nog 7% van de kiezers in België dus halvering op 20j. Zelfs cd&v zakte niet zo sterk. Aantal kiezers VU/VB is ondertussen verdubbeld. Gaan ze opnieuw dezelfde bocht maken als verhofstad en opnieuw halveren in leden en stemmen?
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Paars-groen zal er komen omdat nieuwe verkiezingen nog een onmogelijker toestand zouden creëren. En geen enkele traditionele partij - N-VA inbegrepen - dat aandurft. Alles wat we nu meemaken is het voorprogramma.
  • Walther Temmerman

    4 jaar geleden
    De enige reden waarom er zonder de PS geen regering kan gevormd worden is omdat in ons zogenaamd democratisch bestel een Waalse stem zoveel meer waard is dan een Vlaamse. Begrijpe wie kan en dit in 2019.
  • Maurice Berden

    4 jaar geleden
    Paars groen gaat er niet komen, daarvoor is er teveel weerstand binnen de Vld. Maar....wat dan?