Saskia Esken en Norbert Walter-Borjans.
Volledig scherm
Saskia Esken en Norbert Walter-Borjans. © EPA

Duitse sociaaldemocraten gaan voor vermogensbelasting, nieuwe clash met CDU lijkt in de maak

De Duitse sociaaldemocratische regeringspartij SPD eist een vermogensbelasting en de ontmanteling van de schuldenrem. De nieuwe leiders Norbert Walter-Borjans en Saskia Esken maakten vandaag voor het eerst hun opwachting op het partijcongres in Berlijn. De eisen lijken de voorbode voor een nieuwe botsing met de conservatieve coalitiepartner CDU van bondskanselier Angela Merkel.

20 reacties

  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Wat? Die brave hardwerkende miljonairs een eerlijke belasting laten betalen. Dat is onbespreekbaar. Haal dat geld maar bij zieken, gepensioneerden en steuntrekkers. Die werken toch niet. (ironisch)
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Voor burgers met een nettovermogen van twee miljoen euro en meer, Luc Lepoudre.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Eén van de rijkste landen is Zwitserland en daar wordt belast op het vermogen, is Zwitserland een communistisch socialistisch land ? Néé, maar ze hebben wel miljarden begrotingsoverschot!
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Diane Bernaerts, "de rijken" zijn hét excuus, in feite wordt de hardwerkende middenklasser beoogt die een tweede verblijf heeft bijeengespaard, of een appartementje verhuurt. Echte rijken, die pakken ze n o o i t. Kan niet want een echte "rijke" kan weg naar het buitenland. Dat deze regel eens goed aangeleerd wordt bij de linkse rakkers.
  • jozeg de boeck

    4 jaar geleden
    Het is plezant om ideeën te spuien met andermans geld!