© atv

Vader van in elkaar geslagen meisje (13): “Lindsay verandert allicht van school”

Lindsay Neeter, het meisje dat vrijdag 8 november door enkele medeleerlingen in Merksem in elkaar werd geslagen, zal wellicht van school veranderen. De terugkeer naar haar school is niet meegevallen.

jan brys

Lindsay is vorige week woensdag voor een halve dag teruggekeerd naar haar school, het Stedelijk Lyceum aan de Vuurkruisenlaan in Merksem. Het meisje had in een brief enkele eisen gesteld waarmee de school rekening diende te houden.

Volgens haar vader Bart Neeter is die terugkeer niet verlopen zoals gepland. “Lindsay zou door een zorgjuf op het secretariaat worden opgevangen en de leerkrachten zouden een voor een even bij haar langskomen. De zorgjuf zou voortdurend bij Lindsay blijven, maar op een bepaald ogenblik is die vertrokken en Lindsay bleef achter met een stagiaire”, zo vertelt de vader.

Lindsay zelf en haar mama wilden liever niet reageren, ze waren te zwaar aangedaan. Papa Bart vervolgt: “Lindsay heeft dan naar de mama gebeld om haar om 12u te komen halen. Toen bleek dat één van de vier meisjes die haar in elkaar hadden geslagen, aan de poort stond. Ze wilde Lindsay allicht intimideren”, vervolgt de vader.

“Veilig terug naar school”

Lindsay had nochtans in een brief gevraagd dat er voor haar veiligheid zou worden gezorgd. “Ik wil dat er voor en na school leerkrachten of andere mensen toezicht houden op straat. Jullie moeten mij kunnen garanderen dat ik veilig naar school kan gaan”, zo had ze in haar brief geschreven.

(Lees verder onder de video)

“Dat is dus allemaal een beetje misgelopen. Ik begrijp ook wel dat de school niet overal aanwezig kan zijn. Maar het heeft Lindsay dan toch doen besluiten van school te veranderen. Ik vind dat jammer, want ze wilde daar eerst wel blijven. We gaan nu praten met Mater Dei in Brasschaat. Dat zou praktisch ook makkelijker zijn omdat ze in Brasschaat woont. In Merksem voelt ze zich niet meer veilig”, zo voegt de vader er nog aan toe. Lindsay verblijft voornamelijk bij haar moeder. Haar vader ziet ze om de veertien dagen.

Lindsay wordt bijgestaan door de Brasschaatse coach Ellen Somers. “Lindsay wilde dat haar mama erbij zou zijn als er gesprekken worden gevoerd met andere leerlingen. Ze is ook in behandeling bij een traumatoloog. Haar terugkeer vorige woensdag was bijzonder emotioneel, dat is begrijpelijk. Ze moet natuurlijk zelf beslissen wat er gaat gebeuren, maar ik weet dat haar huidige school bereid is stappen te zetten om haar terugkeer vlot te laten verlopen”, zegt Ellen Somers.