Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Koning start consultaties, Magnette dankt burgers: “Jullie aanmoedigingen waren talrijk”

Informateur Paul Magnette (PS) heeft aan koning Filip het eindverslag van zijn opdracht uitgebracht en gevraagd van zijn opdracht ontheven te worden. De koning houdt zijn antwoord in beraad en start nu met consultaties. Het relaas van een nieuwe “cruciale” dag in de Wetstraat kan u hieronder lezen.

454 reacties

  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    @Ben Strubbe, het confederalisme van N-VA is alweer kiezersbedrog. Het zal afgekocht worden met Vlaams geld en de transfers zullen blijven bestaan (ze worden zo gezegd uitgedoofd, laat me niet lachen). En je hebt het niet begrepen: dat gat in de emmer is de onwil van de Franstaligen om het gat in de Vlaamse geld-emmer te dichten, wat vanzelfsprekend is. Niet het gat in de hand van Franstaligen moet gedicht worden, maar het gat in de Vlaamse geldemmer waaronder ze hun handen open houden.
  • Daniel Van Buggenhout

    4 jaar geleden
    We mogen blij zijn dat we daar vanaf zijn , “ jullie aanmoedigingen waren talrijk “ daaraan herken je de grootheidswaanzin van die man , hij kan enkel Vlaams geld op zijn bil kloppen en voor de rest niks zinnigs !
  • Pierre Vanden Meersschaut

    4 jaar geleden
    Magnette is echt intelligent genoeg om te beseffen dat quasi geen enkele Vlaming hem heeft aangemoedigd, eerder het omgekeerde, maar het klinkt alsof hij het zelf gelooft, het kenmerk van de echte politieker.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Ik heb Magnette onderschat, ik dacht dat hij net een driftkikker was als BDW maar hij toont blijk van een eindeloos geduld en blijft minzaam onder alle omstandigheden. Tactisch moet hij zeker niet onderdoen voor BDW. Een regering was nooit dichter dan met Magnette, logisch dus dat BDW al zijn duivels ontketende en in het rond schopte om boel te zoeken. Hij wil het einde van Belgie en dus geen federale regering. In Spanje zat hij al lang achter tralies
  • guy collin

    4 jaar geleden
    sorry maar die Magnette heeft iets over zich wat me niet aanstaat ...
  1. TIJDLIJN. België krijgt 298 dagen na de verkiezingen een volwaardige regering

    TIJDLIJN. België krijgt 298 dagen na de verkiezin­gen een volwaardi­ge regering

    Op 298 dagen na de verkiezingen van 26 mei 2019 is het dan toch zover: onder druk van de coronacrisis krijgt de nieuwe regering-Wilmès II vandaag, op 19 maart 2020, het vertrouwen van de Kamer. De regering is exact dezelfde als de ontslagnemende ploeg van MR, CD&V en Open Vld, maar wordt gedoogd door een deel van de oppositiepartijen. Ook is de regering beperkt in de tijd en zal ze zich beperken tot de maatregelen tegen de coronacrisis. Over maximaal zes maanden zal Wilmès opnieuw het vertrouwen van de Kamer vragen. Herlees alvast de reconstructie van bijna tien maanden regeringsvorming.
  2. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.