Pharrell Williams.
Volledig scherm
Pharrell Williams. © EPA

Plagiaatzaak Pharrell krijgt staartje: interview toont aan dat hij liegt

MuziekDe vorig jaar afgeronde plagiaatzaak rond het nummer ‘Blurred Lines’ krijgt nu toch nog een staartje. Hoewel Pharrell Williams en Robin Thicke de nabestaanden van Marvin Gaye al aan het terugbetalen zijn omdat hun liedje te veel lijkt op zijn hit ‘Got to Give It Up’, stapte de familie Gaye gisteren wederom naar de rechter. 

3 reacties

  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Je kunt die 8 noten niet blijven uitmelken. Als je ziet wat men daarmee al gedaan heeft, dan is dit reeds super. Ik vraag me af wat de volgende muzieksensatie zal zijn, maar als je alles herleidt tot de essentie kom je toch steeds terug bij klassiek en jazz.
  • Freddie HEREMANS

    4 jaar geleden
    Muziek is melodie. En de melodien zijn zo goed als op. Vandaar alle rommel dat al jaren wordt uitgebracht. Heel nu en dan hoor je nog eens een fris nieuw stukje muziek, composities van top muzikanten a la McCartney.
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Ik hoor wel vaker delen van muziek die exact hetzelfde zijn van 'oud' muziek. Ze moeten gewoon toegeven dat ze inspiratie hebben gevonden van die liedjes bij het lanceren van de muziek vind ik. De families zouden het eer moeten vinden dat die muziek niet vergeten is.