AFP
Volledig scherm
© AFP

Geen Olympische Spelen en WK voetbal voor Rusland, máár USADA vindt straf te mild: “Dit is een klap voor zuivere atleten”

Meer sportRusland mag niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen (2020 in Tokio), Winterspelen (2022 in Peking) én het WK voetbal (2022 in Qatar). Dat besliste het Wereldantidopingagentschap WADA. De Russen krijgen 21 dagen om in beroep te gaan tegen de straf. Het EK voetbal van volgend jaar komt niet in het gedrang. Intussen sprak dopingbestrijder Travis Tygart van het USADA, het Amerikaans Antidopingagentschap, zich negatief uit over de sancties wegens “te mild”. 

31 reacties

  • Bart Ryckaert

    4 jaar geleden
    Deelnemen onder neutrale vlag is voor te lachen alle sporters met Russisch paspoort bannen
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Terechte straf, systematisch het systeem misbruiken en niet willen luisteren, dan heb je het vlaggen
  • Nils De Vriendt

    4 jaar geleden
    De enige klap die hier valt is voor alle zuivere atleten overal ter wereld. Dit is willekeur! De Russische atleten zouden moeten getest worden en indien ze clean zijn dan moeten ze zeker kunnen meedoen. Waarom is dit gebaseerd op basis van woonplaats? Hebben mensen daar minder rechten?
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Als ik van Poetin was zei ik een maand voor het begin van het EK voetbal dat ze de pot op kunnen. Dan ook geen Amerikaanse wielrijders meer bij wedstrijden.
  • egbert vansteenstraeten

    4 jaar geleden
    ja want alleen de Russen gebruiken doping!! Wat een klucht! Politiek hoort niet thuis in sport! Sporters die betrapt zijn op doping apart straffen net zoals bij wielrenners! Na Armstrong werd toch ook niet heel Amerika geschorst!