Minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V). © Photo News

Gegevensbank ‘terrorist fighters’ wordt uitgebreid

De gemeenschappelijke gegevensbank terrorist fighters, die de opsporing van terrorisme en extremisme door de verschillende overheidsdiensten moet faciliteren, wordt uitgebreid. Dat kondigt vicepremier en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag aan. Met 'potentieel gewelddadige terroristen' en 'terrorismeveroordeelden' worden er twee nieuwe categorieën aan de databank toegevoegd.

5 reacties

  • michel goethals

    4 jaar geleden
    om de veiligheid van de mensen hoeft men geen raad van state......geef die mannen aan het volk als ze iets mispeuteren....het zal rap gedaan zijn.......in assise is er ook een volksjurie......hier is dan de uitvoering van het volk
  • willem merken

    4 jaar geleden
    Wij hebben een lijst, zij hebben predikers, bommen en granaten, nog wat kalaschnikofs. Dus wij zijn het best af. Het gaat niet over een spelleke: steen,schaar papier.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    En wanneer worden de straffen herzien en aangepast aan de landverraders en terroristen ? De maximumstraffen tot 5 jaar zijn lachwekkend.
  • Greet Van Dam

    4 jaar geleden
    Ja, naast de voornaam in het bestand wordt nu weergegeven hoeveel jokers ze nog kunnen inzetten voor ze veroordeeld kunnen worden tot een effectieve gevangenisstraf.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Zeer goed. Nodig van dit alles goed op te volgen zodat men maatregelen kan nemen en indien mogelijk de misdadigers aan te houden voor ze mensen doden of schade aanrichten