.
Volledig scherm
. © Shutterstock

Europa geeft 3,2 miljard steun voor productie batterijen elektrische auto’s

EconomieDe Europese Commissie geeft groen licht voor 3,2 miljard euro overheidssteun in een samenwerkingsproject voor de productie van batterijen voor elektrische auto's. Zeven landen willen er de komende jaren zo'n 3,2 miljard euro in steken en verwachten dat er nog eens 5 miljard euro aan particuliere investeringen kan worden aangetrokken.

17 reacties

  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    En europa geeft geen steun aan de Volkswagens, renaults en mercedessen van deze wereld? Fossiele brandstoffen worden per minuut ! met 10 miljoen dollar gesubsidieerd zo las ik in HLN. Belgie ALLEEN geeft 2.7 MILJARD per jaar aan subsidies voor fosiele brandstoffen. Word eens wakker zeg...
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Mr Tamsyn alle extra verbruik is teveel, eerst mensen led verlichting laten plaatsen, en dan elektriciteit in wagens gooien, onnozeler kan niet. Ondertussen zijn zelfs diesels met de nodige filters milieuvriendelijker dan de EW, dus moet de EW tenminste evenveel worden belast. Zonder van de extra co2 bij produktie te spreken en de extra vervuiling voor de grondstoffen van de batterijen. Als zelfs klimatologen dit beginnen toe te geven, probeert u ons fabeltjes wij te maken.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Hednrik Patyn, alsof dat extra verbruik enkel zou te wijten zijn aan EV. Maar zelfs al zou dat zo zijn, EV stoten nog altijd maar 1/3 uit van brandstofwagens, ook geen roet of NOx, en moeten dus beloond worden i.p.v. gestraft.
  • Fred Gillis

    4 jaar geleden
    @geert Tamsyn je moet er wel bij vertellen dat je als werknemer er maar paar jaar in die afdeling kunt werken omdat je zware metalen in je bloed krijgt. Gezond hoor batterijen recycleren.
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    En dan wordt de electriciteit duurder omdat de energieleveranciers meer co2 uitstoten door het extra verbruik, zie Nederland. Een zuiver bewijs dat elektrische wagens co2 uitstoten, en hier ook moeten worden belast. En dan is er nog de extra co2 bij de produktie en de recyclage..