Zo serveer je het meest sappige stukje parelhoen deze feestdagen
Wild scoort altijd tijdens de feestdagen. Parelhoen is supermals en sappig: jackpot dus. Plus, met een pittige marinade in de mix maak je dat mooie stukje vlees nóg sappiger.
Wat heb je nodig? (voor 4 à 6 personen)
4 mandarijnen
250 ml appelsap
2 el honing
4 teentjes knoflook
1 parelhoen, versneden
1 el garam masala kruiden
3 stronken witloof
800 g winterpuree van zoete aardappel
enkele takjes peterselie
maïsolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Boen de mandarijnen schoon en rasp de schil. Pers ze daarna uit. Meng het mandarijnrasp en –sap met het appelsap, de honing, de look, een scheutje olie en zout tot een marinade.
2. Kruid de stukken parelhoen met de garam masala kruiden, peper en zout. Leg in een grote ovenschaal en giet er de marinade over. Dek af met folie en laat een nacht marineren.
3. Laat de parelhoen op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de ovenschaal 50 minuten in de oven tot de parelhoen zo goed als gaar is. Keer de stukken halverwege om. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Verwijder de kern van de witloofstronken en halveer ze. Leg er de laatste 20 min de witloofstronkjes bij.
4. Bereid de puree zoals vermeld op de verpakking. Schep de parelhoen en het witloof op een mooie, grote schaal. Giet het bakvocht door een zeef en laat tot de helft inkoken. Schenk de saus in een kommetje en werk de parelhoen af met de peterselie. Geef er de puree bij.
TIP: Het vlees van parelhoen is mager, maar tegelijk ook supermals en sappig.
Dit voorgerechtje is ook perfect voor met de feestdagen:
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer