Groen-fractieleider in het Vlaams parlement Björn Rzoska.
Volledig scherm
Groen-fractieleider in het Vlaams parlement Björn Rzoska. © BELGA

Sp.a, Groen en PVDA schieten klimaatplan Vlaamse regering af: “Maken van Vlaanderen ecologisch ontwikkelingsland”

Het energie- en klimaatplan van de Vlaamse regering schiet schromelijk tekort. Dat vindt Vlaams parlementslid voor sp.a Bruno Tobback. “Schrijnend dat men daar een heel weekend over moest nadenken.” Groen-fractieleider in het Vlaams parlement Björn Rzoska noemt de plannen dan weer “geheel ondermaats”. “Slecht voor de planeet én voor de portemonnee”, reageert Vlaams PVDA-fractieleider Jos D’Haese. “De lat ligt zo laag dat minister Demir eerder lijkt te willen limbodansen dan hoogspringen.”

45 reacties

  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Dat zijn die partijen die een dozijn nieuwe gascentrales gaan bouwen goed voor tien miljoen ton CO2 meer uitstoot jaarlijks. Dit komt overeen met de uitstoot van alle gezinswagens in België. Eerst zorgen voor een gigantische meer uitstoot van CO2 en dan klagen dat de klimaatplannen onvoldoende zijn. Hypocrieten stop met de verbranding van fossiele brandstoffen.
  • hilde van damme

    4 jaar geleden
    Eerst confederalisme zodat we ons belastingsgeld voor Vlaanderen kunnen houden. Daarna kunnen we de eerste van de klas zijn om onze klimaatdoelstellingen te halen van gans Europa. Dan hoeven wij niet meer zo te besparen en krijgt iedereen een mooi pensioen zonder langer te hoeven werken in Vlaanderen.
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Één en al geld klopperij
  • Hendrik Boudrez

    4 jaar geleden
    Max. 100 km per uur op de Brusselse Ring, daar waar de ring over Vlaams grondgebied loopt en max. 120 km per uur daar waar hij over Brussels of Waals grondgebied loopt....ik kom niet meer bij van het lachen....
  • jack vandenhende

    4 jaar geleden
    Bij Groen en Spa zal nooit iets goed zijn . Op zo'n manier is oppositie voeren wel poep simpel , breekt alles maar af , zonder zelf een betaalbare of uitvoerbare oplossing te hebben .