Sanna Marin is de nieuwe premier van Finland.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanna Marin is de nieuwe premier van Finland. © AFP

In Finland grijpen vrouwen de macht

In Finland grijpen de vrouwen de macht. Jonge vrouwen grotendeels. Sanna Marin (34) wordt er premier en ook de vier andere partijen in haar coalitie worden door vrouwen geleid — van wie er drie ook nog maar dertigers zijn.

13 reacties

  • christoph vermeirssen

    4 jaar geleden
    Waarom ook niet. Hier zitten het vol oude krokodillen en we kunnen niet echt zeggen dat ze een mooi rapport kunnen voorleggen. Dus time for change en misschien doen ze het wel goed. Je mag ze toch zeker de kans geven.
  • Marc LInden

    4 jaar geleden
    Zal lang duren en met welk resultaat. Geef eventjes voordeel van de twijfel ze zullen er snel van terugkomen.
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    34 Jaar... Amper van de schoolbanken en die moet al levenswijsheden in pacht hebben om een land te besturen? Bij de indianen had je de "raad van wijzen" en dat waren allemaal ouderen die langetermijnvisie hadden omdat ze zelf langere tijd de evolutie meemaakten en daardoor de impact van veranderingen beter konden inschatten.
  • Francinne Declerque

    4 jaar geleden
    Ik ben eens benieuwd of ze naast gewoon vrouw te zijn en daarom deze postjes te krijgen ook een professioneel beleid gaan voeren. Benieuwd.
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Hier zijn het altijd dezelfde partijen en de zelfde koppen die allang bewezen hebben het niet te kunnen. Waarom geen vrouwen maar dan heb ik het niet over Rutten, Crevits, Onckelinx, Milquet en consorten, nieuw bloed ook bij de heren en nieuwe partijen.