Jeff Hoeyberghs: "Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden”

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs was afgelopen week te gast bij studentenvereniging KVHV op de UGent. Tijdens zijn lezing liet hij een reeks seksistische opmerkingen vallen. De beelden waarop hij die uitspraken doet, gaan nu rond op sociale media.

34 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Was deze demo van Jeff Hoeyberghs bedoeld als lezing (ernst) of act (scherts)? Het is algemeen geweten dat die man nogal excentriek is op vlak van mening over vrouwen, inderdaad vanuit zijn vakgebied en ongetwijfeld ook persoonlijke ervaringen. Niet té veel aandacht aan schenken, man en vrouw zijn gewoon verschillend en dat is maar goed ook. Laat beide 'seksen' als mens toch gewoon de kans en ruimte hun dromen na te jagen en zichzelf te ontwikkelen.
  • an dewever

    4 jaar geleden
    Al 500 klachten tegen Jeff en er zaten niet eens 100 mensen in de zaal waar hij sprak.
  • Saadia Sellak

    4 jaar geleden
    Als vrouw neem ik geen aanstoot aan wat hij zegt. Hij lijkt de zaken te willen overdrijven zodat de eigenlijke boodschap gehoord wordt. Man en vrouw zijn niet gelijk en zullen dat nooit zijn. Dit is een onvermijdelijke natuurwet. Zelfs met kunstmatige interventies om de verschillen tussen man en vrouw proberen weg te werken, zal dit niet lukken. Gelukkig maar dat we niet gelijk zijn, om van elkaars verschillen te kunnen genieten en elkaar te kunnen aanvullen.
  • Mohamed Kabbal

    4 jaar geleden
    Ik kan die man geen ongelijk geven. De vrouw wordt juist door de media en reclame valse en onjuiste idealen voorgeschoteld en de vrouw wordt willens nilles op die weg gezet alsof die al eeuwen de norm is. Ze krijgen het ideale beeld, ideale man, ideale carrière enz met als resultaat dat veel dat beeld en hebben en denken gefaald te hebben. Laat de vrouw zijn wie ze is en stop die Me#too ook.
  • Kenny De Raas

    4 jaar geleden
    Misschien spreekt hij uit ervaring? Hij heeft het geld.. Soms kom je ergens zegt mevrouwtje heb net opgeruimd, gepoetst.. en je denkt WAAR? Vraag aan elke man, of ze hun vrouw vragen hen te helpen en 99% zegt, ben kik geen janet e.. Duq ergens heeft hij gelijk.. Ikzelf kan, koken, wassen, strijken, kuisen. Ik kan me de vraag stellen, is de vrouw overbodig..? MAAR ik geniet van mijn gezin en dat zal Jef niet kunnen. Over die benen niet willen openen gaat erover, dat beslist enkel de vrouw!