Direct naar artikelinhoud
Seksisme

▶ Video opgedoken van seksistische uitspraken Jeff Hoeyberghs aan UGent

Jeff Hoeyberghs.Beeld Photo News

Op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) gaf plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs vorige week een voordracht aan de UGent die bol stond van de seksistische uitspraken. Daarvan is inmiddels een video opgedoken. Studenten en vakbond eisen de uitsluiting van KVHV.

Video wordt geladen...

“Vrouwen willen de privileges van de mannelijke bescherming en het mannelijke geld, maar ze willen hun benen niet meer opendoen.” Mannen die hulp zoeken bij “een wijf” noemde hij “jeanetten”. 

De UGent, waar de lezing plaatsvond, liet al eerder weten zichzelf te distantiëren van de seksistische uitspraken. Enkele studenten zijn ook verontwaardigd. Zij verspreiden nu de video online en verzetten zich tegen Hoeyberghs.

Vrouwenrechtenorganisatie Campagne Rosa en twee studentenverenigingen vragen de UGent nu om de erkenning van organisator KVHV in te trekken. “Of op zijn minst de studentenclub te schorsen”, zegt activiste Hanne Van Damme aan Het Nieuwsblad. Ze krijgen steun van de vakbond ACOD.