AFP
Volledig scherm
© AFP

Gebrek aan klimaatambitie zadelt Vlaanderen op met miljoenenfactuur

Vlaanderen dreigt gestraft te worden omdat we tegen eind 2020 onze klimaatdoelen niet halen. De verschillende boetes en CO2-compensaties kunnen samen oplopen tot 433 miljoen euro. Dat blijkt uit een raming van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een adviesorgaan van de vakbonden en de werkgevers, schrijft De Tijd.

43 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    't Zal altijd geld kosten. Klimaatambitie of geen klimaatambitie, de commerce moet draaien. Europa en het neoliberalisme hé !
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Vlaanderen is een dichtbevolkte regio die voor iedereen werk en een woning moet voorzien, welke oplossing heeft Europa. De fabrieken sluiten en iedereen sociale uitkering, geen auto's meer om zich naar het werk te verplaatsen, maar wie gaat voor de riante lonen werken van de Europese ambtenaren en politici. Maak het luxe verbruik van de wagen en vliegtuig duurder, ipv woon werk verkeer te straffen, mensen die werken zorgen dat de rekeningen betaald worden.
  • Fred De Meulemeester

    4 jaar geleden
    Uitstootrecht kunnen kopen is toch duidelijk genoeg??? Het gaat er niet om om de uitstoot te verlagen, het draait alleen om de zakken te kunnen vullen en daar zijn alle manieren goed voor!
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Leg die rekening maar mooi neer bij de politieke partijen die deze klimaatdoelstellingen en verdragen ondertekend hebben. Iedere burger wist allang op voorhand dat Belgie dit niet zou halen dus is het een grote politieke blunder en derhalve hun verantwoordelijkheid.
  • monique dewaele

    4 jaar geleden
    dit artikel schetst perfect waarover de klimaatplannen gaan - geld ! Nieuwe belastingen - mensen dwingen te investeren in nieuwe wagens, nieuwe verwarming en niet te vergeten een geldtransfer van noord naar zuid want we zullen in arme landen CO2 rechten kunnen kopen - kortom politieke inzet voor onze planeet is de grootste leugen van de laatste jaren