De lage-emissiezone in Berlijn, Duitsland.
Volledig scherm
De lage-emissiezone in Berlijn, Duitsland. © EPA

Ook Europa werkt aan plan: EU moet eerste klimaatneutrale continent worden

De Europese Unie gaat honderden miljarden investeren om van Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken. Er moeten onder meer 2 miljard bomen worden geplant en 1 miljoen laadpalen voor elektrische auto's worden neergezet. Dat meldt de Volkskrant.

29 reacties

  • Jos Brems

    4 jaar geleden
    Mevr. von der Leyen, begin eerst eens met de bruinkoolcentrales in uw eigen land te sluiten per direct.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    20 miljoen kWh voor 660.000 wagens, Ben Strubbe, waar haalt u dat? De Belg doet gemiddeld 42 km. per dag met zijn auto, aan 15 kW per 100 km. geeft dat 4,5 miljoen kW.
  • Jos Goris

    4 jaar geleden
    Te beginnen in Oost-Europa ?
  • Eric Freiland

    4 jaar geleden
    De bevolking moet op de baan plaats maken voor de nieuwe adel die geen belastingen betaalt: de Eurocraat, de NAVO, internationale instellingen en de diplomatie.
  • Roland Vanlerberghe

    4 jaar geleden
    Dus, volgens mij stevenen we af op een fiscale terreur, armoede en een totaal onderuit halen van onze economie, reken zelf maar eens uit was dat gaat kosten, huis isoleren pak maar 20.000 euro, nieuwe ramen en buitendeuren 25.000, warmtepomp met conversie van bestaand systeem 20.000 euro en een nieuwe auto (om te mogen rekeningrijden) 40.000 euro, totaal +/- 105.000 euro, er is al voor minder een revolutie ontketend.