Premier Boris Johnson wordt beschuldigd van ongevoeligheid tegenover de foto van een jongen op een ziekenhuisvloer.
Volledig scherm
Premier Boris Johnson wordt beschuldigd van ongevoeligheid tegenover de foto van een jongen op een ziekenhuisvloer. © AFP

Johnson in het defensief: foto vierjarige kleuter op ziekenhuisvloer blijft Conservatieven achtervolgen

Twee dagen voor de Britse Lagerhuisverkiezingen draaide in het Verenigd Koninkrijk plots alles om een foto en de vraag of de gezondheidszorg in het land in crisis is of niet. Op de foto is een vierjarige jongetje te zien dat op een deken ligt op de vloer van een ziekenhuis in Leeds. De jongen was met een longontsteking binnengebracht in het ziekenhuis in de Noord-Engelse stad. De Conservatieve partij van premier Boris Johnson probeert het beeld op alle mogelijke manieren te minimaliseren, en doet dat volgens oppositiepartij Labour ook met leugens.

22 reacties

  • JACOB BERNAERTS

    4 jaar geleden
    Better vroeg dan laat maar nu begint pas de echte inzet van deze verkiezing zijnde in wat voor een Engeland de Britten wensen te leven in het post-Brexit tijdperk. Het Engeland volgens het ultra conservative neo-liberalisme (VS) model van Boris Johnson of volgens het socialistische model van Jeremy Corby.
  • Johanna Ruiter

    4 jaar geleden
    De NHS is gratis voor iedereen. Daar ligt net het probleem. Daardoor liggen de gemiddelde wachttijden bij de eerste hulp op 6 uur want je kan er met elke klacht terecht. Hoofdpijn, verkouden en ingegroeide teennagel allemaal dingen waar wij hier mee naar de huisarts gaan. Dit geldt ook voor de ambulances. Die zijn verplicht om iedereen te helpen. GB heeft de beste artsen en ziekenhuizen maar te weinig tijd om alles en iedereen te helpen. Er moet dringend een nieuw systeem komen.
  • Walter Corneel

    4 jaar geleden
    We mogen blij zijn dat we hier een goede gezondheidszorg hebben en toch klagen er nog veel dat ze te lang moeten wachten
  • Meert Dominique

    4 jaar geleden
    Hopelijk voor de Britten verliest Johnson de verkiezingen. Of ze zitten ook vast aan het dictatoriaal systeem, dat Brexit heet.
  • Paul Verbraeken

    4 jaar geleden
    Wij wonen in Zweden en vergeleken met België is de gezondheidszorg hier heel triestig. Net nog een brief van het hospitaal dat ze de eerste maanden geen tijd hebben voor een onderzoek. En telkens je naar een dokter gaat, krijg je een andere buitenlandse arts. Tenminste als de verpleegster vind dat je ziek genoeg bent om bij een dokter te komen. Dus geef niet alleen af op Engeland en besef hoeveel luxe je in België hebt.