Bart De Wever was de tweede die vanmorgen op bezoek mocht bij koning Filip.
Volledig scherm
Bart De Wever was de tweede die vanmorgen op bezoek mocht bij koning Filip. © BELGA

Wachten op beslissing van koning Filip: vorst rondt consultaties met partijvoorzitters af

CD&V vindt dat N-VA-voorzitter Bart De Wever “positieve signalen” moet uitsturen in de formatie. Partijvoorzitter Joachim Coens betreurt de zware uitspraken van De Wever gisteren over Open Vld, de PS en de Franstaligen. Dat zei hij vanmorgen na zijn bezoek aan de koning. Het staatshoofd ontving gisteren al de liberale partijen MR en Open Vld, nadat informateur Paul Magnette (PS) zijn opdracht had teruggegeven. Vandaag volgen de andere partijen, maar het is vooral afwachten wat de volgende zet van de koning zal zijn. Mogelijk is die vanavond bekend.

132 reacties

  • WILLY TEUNEN

    4 jaar geleden
    federaal is toch dat ge voor iedereen kunt kiezen die opkomt in belgie, dus vlamingen moeten de kans krijgen om op de PS te stemmen, en de walen op een vlaamse lijst
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Een federale regering samenstellen die bestaat uit 1/3 Vlamingen en 2/3 Walen heeft niets meer met democratie te maken. De democratie verkrachten noem ik dat. Bart De Wever heeft groot gelijk te stellen dat de VLD Vlaanderen in de steek laat. Nu CD&V ook nog? Dat die partijen dan de eer aan zichzelf houden en de 'V' in hun naam verwijderen.
  • Kris Platteau

    4 jaar geleden
    Johan Planckaert, nieuwe Vlaamse belastingen? Dewelke dan? Jambon heeft gewoon de subsidiekraan dichtgedraaid omdat dat uiteindelijk toch maar gewoon in de verkeerde zakken verdwijnt. In ruil is er nu budget om bvb eindelijk de verouderde schoolinfrastructuur te vernieuwen. Dat noem ik gewoon (goede) beleidskeuzes maken.
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    De Wever moet proberen. En ik denk zelf dat hij ook een kiem kan leggen voor een staatshervorming. De CD&V wil helpen.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Het is niet de grootste politieke partij maar wel de grootste verliezende partij!