Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Joyce van Belkom

HET DEBAT. Moet de leeftijdsgrens voor alcohol opgetrokken worden tot 18 jaar?

Vorig jaar belandden elke dag gemiddeld zes jongeren tussen 12 en 17 jaar straalbezopen in het ziekenhuis. Wat denk jij? Moet de leeftijdsgrens voor alcohol opgetrokken worden tot 18 jaar? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

91 reacties

  • Shana Maetens

    4 jaar geleden
    Nee, ik vind dat het mogelijk moet zijn om op 16-jarige leeftijd eens een pintje kunnen drinken. De jeugd doet precies alles mis. Wij kunnen niets goed doen en worden altijd beoordeeld ook al kennen mensen ons niet persoonlijk. Iedereen is ooit jong geweest en heeft ooit iets uitgestoken wat niet mag. Maar uit fouten leer je!
  • Tiffany De Man

    4 jaar geleden
    Neen de leeftijd moet niet opgetrokken worden... maar hoe geraak een kind van 14jaar aan vodka ?? De leeftijd is 16voor geestelijke dranken en 18voor spirits.... ik denk dat er gewoon meer leeftijd controle moet gedaan worden ? En om je coma te zuipen van een pintje bier moet je volgens mij al meer zuipen dan je maag aan kan ? En ook hoe betalen deze kinderen dit ? Als ik op men 16 uitging had ik net genoeg geld voor den inkom 2 -3 Breezers, sterke daar kwam ik niet aan te duur ook!!!
  • Yorian Lambrechts

    4 jaar geleden
    Mijn antwoord is ja heel goede keuzen dan beseft de jeugd te minste wat alcohol met iemand kan doen en aanvangen
  • Paul Stausens

    4 jaar geleden
    De Block negeert weeral het advies en de getuigenissen. Maar ja, Sven Gatz, collega in haar partij, was toch de grote man van de Belgische bieren, voor hij minister werd. En een partij genoot moet ge met liefde behandelen, (kan later nog van pas komen.)
  • Brigitte Naert

    4 jaar geleden
    Doe net als in Amerika,trek de leeftijd op tot 21 jaar met tonen van identiteitskaart. Wat elders goed werkt kan het hier ook doen.Volwassenen van 21 jaar en ouder zullen minder gemakkelijk alcohol kopen voor jongeren,zeker voor zulke jonge kinderen van 14 jaar en jonger.Ook voor de ouders is hier een taak weggelegd.Zet alcoholische dranken niet zomaar in een kast of bar,beter een slot op de kast dan een alcoholslot op hun wagen,een ongeval met dodelijke of levenslange handicap later.