© EPA-EFE

Marie Fredriksson van Roxette overleden

Marie Fredriksson, de zangeres van de Zweedse popgroep Roxette, is vanochtend overleden. Fredriksson werd 61 jaar en stierf aan de gevolgen van een hersentumor, zo maakte haar management bekend.

km

Samen met Per Gessle vormde Marie Fredriksson in 1986 de band Roxette. De doorbraak kwam in 1988 met het album Look Sharp! en de single The Look werd een internationaal succes. Na talrijke hits en wereldtournees volgde in 2002 de shock toen er bij de zangeres een hersentumor werd ontdekt. Na een laatste tournee trok ze zich terug van het toneel in 2012. In 2016 liet ze Gessle weten dat ze het niet meer zag zitten om ooit nog op te treden met Roxette.

“Ze raadde me aan om alleen verder te doen,” aldus Gessle twee jaar geleden. “Toen leek me dat een onzinnig idee. Als je als band zo’n tegenslag als Maries ziekte te verwerken krijgt, zijn er slechts twee mogelijkheden: je speelt de hits nooit meer, omdat zij niet meer naast me op het podium staat. Of je doet toch alleen verder, en uiteindelijk heb ik voor dat laatste beslist.”