Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Donald Trump moet worden aangeklaagd omdat hij zijn macht heeft misbruikt en het onderzoek van het parlement naar de Oekraïne-affaire heeft gedwarsboomd, zo hebben de Democraten twee aanklachten tegen de president geformuleerd.
Volledig scherm
Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Donald Trump moet worden aangeklaagd omdat hij zijn macht heeft misbruikt en het onderzoek van het parlement naar de Oekraïne-affaire heeft gedwarsboomd, zo hebben de Democraten twee aanklachten tegen de president geformuleerd. © AFP

Democraten kondigen formeel aanklachten tegen Trump aan in afzettingsprocedure: “Niemand staat boven de wet”

De Democraten in het Amerikaanse huis van Afgevaardigden brengen twee zogenoemde articles of impeachment tegen president Donald Trump in stemming. Dat heeft Jerry Nadler, voorzitter van de commissie voor Justitie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bekendgemaakt tijdens een persconferentie. “Niemand, dus ook de president, staat boven de wet,” zei Nadler.

16 reacties

  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Trump heeft tijdens de verkiezingscampagne 'zijn' burgers belogen en bedrogen en zo via het kiesmannensysteem het presidentschap kunnen bemachtigen. Maar H. Clinton had duidelijk meer kiezersstemmen. Door nu de meerderheid in het Senaat te hebben zal/kan zijn partij hem niet laten vallen. Daarvoor zou het veel erger moeten komen.
  • Gino De Neef

    4 jaar geleden
    Daar moet wel nog eerst over gestemd worden. En er is nog steeds geen bewijs geleverd. Getuigen voor de defensie werden niet gehoord. De president van de Oekraïne heeft het zelf at twee keer ontkent. Het transcript vermeld geen quid pro Quo. Desondanks proberen ze nog steeds de verkiezing van 2016 ongedaan te maken en herverkiezing van Trump te beletten. Want dat is waar het om draait!
  • Bruno Duysburgh

    4 jaar geleden
    Als Trump verdwijnt stijgen de aandelen! Dat is het spel!
  • Jan Abelshausen

    4 jaar geleden
    Stel dat Trump wordt afgezet, kan hij da volgend jaar verkiesbaar stellen bij de verkiezingen?
  • maud hallett

    4 jaar geleden
    Goed nieuws! veel succes!