Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Peter van Beek

HET DEBAT. Moet de leeftijdsgrens voor alcohol opgetrokken worden tot 18 jaar? Dit is jullie mening

Vorig jaar belandden elke dag gemiddeld zes jongeren tussen 12 en 17 jaar straalbezopen in het ziekenhuis. Moet de leeftijdsgrens voor alcohol opgetrokken worden tot 18 jaar? Eerst lieten we onze experts aan het woord. Nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

66 reacties

  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Die moet je gewoon aan hun lot overlaten. Ze zoeken het zelf en iedere schade die dat met zich mee breng laten betalen tot de laatste cent. Dan zouden de ouders ook beter op hun jong letten.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Reclame voor alcohol verbieden, zoals bij tabak. En stop met alcohol te schenken en verkopen op luchthavens en in vliegtuigen, zal al veel problemen vermijden. Of zijn er echt nog mensen die geen dag zonder alcohol kunnen? En zolang de universiteiten coma zuipen toelaten en of aanmoedigen zullen er nog veel "ongevallen" met jongeren gebeuren. Voor politici moet alles dat geld opbrengt blijven bestaan.
  • Freddy Vranken

    4 jaar geleden
    Het probleem is dat er overal reclame gemaakt wordt, de meeste winkels vol staan en dat de jeugd (lees: ook kinderen) het 'cool' en stoer vinden om te drinken. Volwassenen drinken vaak ook meer dan goed voor hen is, dus wat verwacht je van kinderen. Ik drink zelden. Als ik nog met de auto moet rijden drink ik nooit ! Ik denk dat het overmatig alcoholgebruik vooral een vlucht is van de realiteit die alsmaar harder en egoïstischer wordt. Dit zal enkel nog verergeren naar mijn gevoel.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Als je ooit vanaf 16 mag stemmen moet je ook alcohol kunnen kopen en autorijden. Ik kies 18 jaar voor alle drie. Consequent zijn is echter geen politieke deugd; problemen maken om ze dan op te lossen wel.
  • Bernard Aelvoet

    4 jaar geleden
    Lees niets over het feit dat alcohol ernstige schade kan toe brengen aan de hersenen. Vergeet niet dat bij jongeren de hersenen nog niet volgroeid zijn. Misschien op school eens het gesprek aanbinden en laten zien wat alcohol met ons lichaam doet i.p.v. maar wetjes te formuleren die toch niet worden nageleefd.