Kind doodgereden door vrachtwagen in centrum Aalst

© tv oost

Een jongen van 11 jaar is woensdagmorgen in het centrum van Aalst om het leven gekomen toen hij aangereden werd door een vrachtwagen.

jvt

Het ongeval gebeurde rond 8 uur aan de parking van het bedrijf Tereos. De omstandigheden worden nog onderzocht, zegt woordvoerster Katrien Ottevaere van de lokale politie.

Vermoedelijk reed de vrachtwagen achteruit van die parking en werd de jongen zo aangereden, maar een verkeersdeskundige moet de omstandigheden nog onderzoeken.

‘Het is nog niet duidelijk of het ongeval op de parking gebeurde of op de straat', zegt Ottevaere. 'Volgens de eerste gegevens bevond de jongen zich op een gegeven moment voor een stilstaande vrachtwagen. Het voertuig is vertrokken en heeft het kind aangereden.’

Het slachtoffer is ter plaatse overleden. De jongen was onderweg met zijn moeder, broer en zus. De vrachtwagenchauffeur, een 31-jarige man met Poolse nationaliteit, was in shock. Hij testte negatief op alcohol en drugs. De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken.

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) spreekt van een mogelijk dodehoekongeval.

Buurtbewoners klagen al langer over de gevaarlijke verkeerssituatie aan het zetmeelverwerkend bedrijf Tereos in het centrum van de stad. 'Dit was zo overduidelijk, al jaren, een accident waiting to happen', schrijft Lisa Gabriëls, die het ongeval zag gebeuren, op Facebook. 'Dit is niet de schuld van de truckchauffeur. Wel die van Stad Aalst. Zet daar een hek rond. Verander de aanrijtijden, zorg dat ze de spits mijden. Verplaats de industriële site in het kloppende hart van mijn stad.'