Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V)
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) © BELGA

Informateurs Coens en Bouchez starten vandaag aan opdracht: “We gaan alle pistes onderzoeken”

Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben daarnet de pers kort ingelicht over hun opdracht, die vandaag start. Beiden verklaarden dat ze alle pistes zullen onderzoeken en in alle discretie te werk zullen gaan.

44 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Ik vrees ervoor dat VLD en CDV hun hand overspeeld hebben en nieuwe verkiezingen zullen moeten ondergaan en we weten allemaal wat hen te wachten staat, nu al en niet in 2024. Met dank aan hun genieen als De Crem, Lachaert, Van Quickenborne ed. Hopelijk zijn ze hun zitje na de verkiezingen kwijt
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Dan Midden na verkiezingen zal NVA een stukje kleiner zijn geloof me
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    BDW kan simpelweg cd&v, open vld en spa voor de keuze stellen: Ofwel federaal met NVA ofwel het cordon sanitaire. In mei haalden NVA/VB in 81 steden en gemeentes samen de meerderheid. Dus in 28% van de vlaamse steden en gemeentes riskeren de traditionele partijen dan allemaal uit de boot te vallen, idem provinciebestuur van Antwerpen. Nu reeds kan NVA de provincie en stad antwerpen besturen met het VB. Dit zal de top van cd&v/vld/spa onder enorme druk plaatsen vanuit lokale leden.
  • Marieke Soels

    4 jaar geleden
    Ik zou zeggen courage want ik lees elders het standpunt van Magnette : paars-groen of nieuwe verkiezingen. Hoe noem je zoiets, chantage, goede wil,bereidheid tot compromissen ?
  • Rik Dedecker

    4 jaar geleden
    Mijn buurman zei al vanaf de uitslagen bekend waren dat er geen coalitie ging gevormd worden en ik ben het meer en meer eens met hem