Informateurs Coens en Bouchez: “We zijn optimistisch”

© BELGA

Kersverse informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gaven woensdag een korte persconferentie. “We gaan alle tien de partijen ontmoeten”, verkondigden ze.

hca, blg

“De koning heeft ons een opdracht toevertrouwd met een open agenda: dat wil zeggen dat we alle mogelijke pistes zullen onderzoeken”, vatte Joachim Coens aan. Vanaf vandaag starten ze de gesprekken. “We zullen alle tien de partijen ontmoeten, in volgorde van de verkiezingsresultaten.” Daar moeten we niets achter zoeken, zegt Coens. Het is enkel om er een objectieve manier van volgorde in te steken.

“We vertrekken niet van nul”, vervolgt Bouchez. “We gaan ons baseren op zowel het werk van Reynders-Vande Lanotte, Demotte-Bourgeois en Magnette.” En: “We stappen hierin zonder persoonlijke historiek of netwerken met de een of de ander, hebben een open vizier en gaan samen voor oplossingen, want dat heeft ons land nodig.” Het duo gaf aan optimistisch te zijn. Op de vraag of paars-groen nu van de baan is - zoals N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt - antwoordden beide heren niet.

Deze namiddag beginnen ze nieuwe gesprekken. Volgende week vrijdag 20 december brengen ze een eerste verslag uit bij de koning.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen