Direct naar artikelinhoud
Aalst

Jongen (11) op weg naar school doodgereden door vrachtwagen in Aalst

Een kleine jongen werd doodgereden aan de fabriek in het centrum van Aalst.Beeld RLA

In Aalst is een jongen van 11 op weg naar school om het leven gekomen toen hij aangereden werd door een vrachtwagen. De omstandigheden van het ongeval worden volop onderzocht, mogelijk is het een dodehoekongeval.

De jongen wandelde naar school met zijn jonge zus en moeder, tot een vrachtwagen plots achteruitreed en hem raakte. Hij stierf ter plaatse.

Het ongeval gebeurde rond 8 uur aan de parking van het bedrijf Tereos. De omstandigheden worden nog onderzocht, zegt woordvoerster Katrien Ottevaere van de lokale politie. “Het is nog niet duidelijk of het ongeval op de parking gebeurde of op de straat.”

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken.

De burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA), laat weten dat de camerabeelden zullen onderzocht worden om meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van de tragedie. In een reactie op Radio 1 zegt hij dat momenteel alles lijkt te wijzen op een “dodehoekongeval”. Officieel bestaat daarover nog geen uitsluitsel.