Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Een gevel die je afvalwater zuivert? Maak kennis met de muurtuin

LiviosHeb je al gehoord van een tuingevel die je huis van meer groen voorziet én je afvalwater recycleert? Maak kennis met de muurtuin, een samenwerking van UGent en het Antwerpse bedrijf Muurtuin met steun van Vlaanderen Circulair. In Gent en Lier lopen er momenteel al proefprojecten met zo’n waterzuiveringssysteem. Kan je dit binnenkort ook plaatsen op jouw woning? Bouwsite Livios vroeg het aan prof. Diederik Rousseau van UGent.

14 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Heeft men als eens goed gekeken wat er als ongedierte allemaal inkruipt . Muggen, vliegen en soms nesten met wespen . Neen bedankt .
  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    Een mooi idee, in theorie zou het moeten kunnen werken. Je hebt wel energie nodig om het water omhoog te pompen, dus beter de halve gevel misschien beplanten en de andere helft zonnepanelen? Ook heb je altijd een bouwvergunning nodig als je het aanzicht van een voorgevel drastisch verandert.
  • Kris Bouwens

    4 jaar geleden
    Ik vind het een prachtig idee, vooral in de steden die nu ook groen kunnen worden. En de mensen die zeiken over insectjes en spinnetjes hebben geen idee van hoe belangrijk deze dieren zijn. Gewoon een hor en spinnetjes buiten zetten.
  • Maurice Verheyen

    4 jaar geleden
    Zeer interessante bio-technologie. De toekomst. Al zullen er genoeg zijn die daar kritiek op hebben. Net als toen de trein geïntroduceerd werd, toen dachten ze ook dat de koeien geen melk meer zouden geven!
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Wie zou zo een gedrocht tegen zijn gevel willen , je kan ook nooit een venster laten openstaan want de ganse gevel zit vol met spinnen en ander ongedierte .