De sociale raad van de UGent adviseert om studentenvereniging KVHV voor vier maanden te schorsen na de lezing waarin plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs allerlei seksistische uitspraken deed.
Volledig scherm
De sociale raad van de UGent adviseert om studentenvereniging KVHV voor vier maanden te schorsen na de lezing waarin plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs allerlei seksistische uitspraken deed. © RV

Schorst UGent KVHV voor vier maanden na ophef over lezing Jeff Hoeyberghs?

De sociale raad van de UGent adviseert om studentenvereniging KVHV voor vier maanden te schorsen na de lezing waarin plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs allerlei seksistische uitspraken deed. De definitieve beslissing valt vrijdag, zo werd vernomen bij de universiteit.

14 reacties

  • Etienne Termont

    4 jaar geleden
    Aan de universiteit Gent draait het weinig of niets om Jeff Hoeyberghs maar wel om de studentenvereniging KVHV. Die moet en zal geboycot worden door de universiteit. Hoe kan het ook anders met een linkse en rode universiteit dat alles haat wat ook maar een vermoeden heeft van Vlaams te zijn. Democratie is er enkel voor links en rood maar zeker niet voor wat Vlaams en rechts is!
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Romantische troubadour, edele ridder, reddende technicus, gentleman, dappere brandweerman: allemaal exclusief mànnelijke woorden. Dat zit in de genen van de man, en dat gaat vanzelf bij hem. En vrouwen zijn dat van oudsher zo gewoon, en verwachten als vanzelfsprekend, dat mannen superhoffelijk zijn. Maar o wee als een man dat, bewùst, eens niét is! Tandengeknars en geweeklaag bij de vrouwen, de troubadours en de edele ridders.
  • hans de gent

    4 jaar geleden
    Volgens mij was dat gewoon een sarcastische komedie die hij eigenlijk niet meent, maar eens stevig de draak wou steken met al wat hier en nu op zijn achterste poten staat.
  • JAN luytens

    4 jaar geleden
    Of je het nu eens of oneens bent met Jeff doet er voor mij niet toe . Feit is wel dat je in Belgie de dag van vandaag enkel nog recht hebt op vrije meningsuiting , op voorwaarde dat deze mening gedragen wordt door het linkse establishment . zo niet belandt je voor je 't weet voor de rechter .M.a.w. vrije meningsuiting bestaat in ons landje niet .
  • Freddy Sonnemans

    4 jaar geleden
    Indien ze KVHV schorsen, is UGent de naam universiteit niet meer waardig, en eis ik maatregelen tegen UGent.