Roodkeelnachtegaal
Volledig scherm
Roodkeelnachtegaal © Natuurpunt/Jean-Sebastien Rousseau-Piot

Kat vangt nieuwe vogelsoort voor België

De roodkeelnachtegaal is een trekvogel uit Azië, die soms in Europa en Noord-Amerika wordt waargenomen. Vorige week ook voor het eerst in ons land. Het was een huiskat die het bijzondere vogeltje op 4 december in het Naamse Haillot als prooi ving.

11 reacties

  • Nicole Vogelaere

    4 jaar geleden
    24 miljoen prooien?! Voor 2,2 miljoen katten in Belgie (dus in Vlaanderen alleen zijn er minder en de binnenkatten ook meegerekend) Maar als we uitgaan van die 2,2 miljoen zou elke kat dagelijks 11,36 prooien moeten vangen?!!! Nou dan zijn katten wel er succesvol als ze al 18 uur per dag slapen. De tijd dat ze wakker zijn dan vangen ze dus gemiddeld 2 prooien per uur?! Wauw snap niet dat de kattenvoeder fabrikanten nog niet failliet zijn! 99% van de vangst zijn muizen
  • luc van duyse

    4 jaar geleden
    Katten dienen binnen te worden gehouden. Het zijn de grootste sadisten in het dierenrijk. Krijgen ze een muis te pakken, gaan ze er soms uren mee "spelen" alvorens ze te doden.
  • Therese Bruyneel

    4 jaar geleden
    Mijn kat heeft ook eens zo een vogeltje gevangen en ik dacht dat het een roodborstje was
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    Tja, die poes heeft geen benul, dat dat een uitzonderlijke vogel is. Zoals voor elke vogel geldt hetzelfde: poesje lief ziet niets anders dan lekker vlees. Pakken dus, is voor het poesje het devies.
  • DIRK SPRANGERS

    4 jaar geleden
    Jammer dat hij gepakt is... Prachtig gefluit.