Von der Leyen zal samen met vicevoorzitter Frans Timmermans de European Green Deal voorstellen.
Volledig scherm
Von der Leyen zal samen met vicevoorzitter Frans Timmermans de European Green Deal voorstellen. © AP

Europese Commissie stelt strategie voor klimaatneutraal Europa voor

In het Europees Parlement onthult Commissievoorzitter Ursula von der Leyen deze namiddag haar strategie om van het Europese continent tegen 2050 het eerste klimaatneutrale ter wereld te maken.

21 reacties

  • Oisin Macdara

    4 jaar geleden
    Alle landen in de EU hebben samen momenteel 12.700 miljard euro aan schulden en hier wordt even snel-snel beslist om gewoon 11.500 miljard euro te spenderen aan naïeve klimaatmaatregelen die geen enkele impact hebben op de temperatuur van onze planeet.
  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Ooit moest Europa de meest concurrentiële en dynamische economie van de wereld worden. Daar is ook niets van gekomen. Je kan de meest lovende strategieën uitdenken, maar als de mensen niet mee willen blijft het dode letter. Is iedereen bereid de nodige offers te maken voor een groene economie? Voorbeeld : Wie gaat er morgen tienduizend euro meer uitgeven voor een elektrische wagen? Niemand, zolang de prijzen niet dalen en dat zal nog enkele jaren duren.
  • Peter Bosmans

    4 jaar geleden
    Dit toont alleen maar hoe Europa de macht en het geld naar zich toe trekt. Landen moeten dat geld betalen en Europa mag dat dan verdelen. Wij zullen een bijzonder grote inspanning moeten leveren, als dicht bevolkt 'rijk' land, zullen bovendien een pak boetes mogen betalen en zullen staan kijken hoe andere, 'armere' landen dat geld mogen opsouperen. Een miljoen laadpalen stelt niks voor in Europa en de EV' s zijn de toekomst niet voor alle Europese onderdanen, enkel voor de begoede burgers.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Waar wel je die stroom mee op? Lucht of wat? XTL is de opkossing, het is er nu al. Maar waar koop je het in Belgie????
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Wat we hier lezen omschrijft een grote zeepbel, bestaande uit theoretische plannen, hopen dat..., over de streep trekken etc., etc. De budgetraming van 100 miljard Euro zal reeds in 2021 niet meer kloppen. En de burger wordt mee betrokken in deze verplichting om want er worden zeer grote financiële inspanningen van hem gevraagd. Maar ja, we hebben blijkbaar te veel geld op onze spaarboekjes!