Direct naar artikelinhoud
Britse verkiezingen

Boris Johnson verstopt zich in diepvries om aan interview te ontsnappen

Boris JohnsonBeeld AFP

In een poging aan een tv-interview te ontkomen heeft de Britse premier Boris Johnson zich in een diepvries verstopt. Dat meldt The Guardian. De zenuwen bij de Conservatieven zijn strak gespannen nu opiniepeilingen aangeven dat de kloof met de andere partijen kleiner wordt.

Tijdens een bezoek aan een melkbedrijf deze ochtend wordt Johnson opgewacht door Jonathan Swain, de producer van televisieprogramma Good Morning Britain. Swain vraagt Johnson of hij een interview wil geven tijdens het programma. Een verzoek dat Johnsons entourage maar matig apprecieert, blijkt uit de reactie van een van zijn medewerkers. “Oh for fuck’s sake”, hoor je hem zeggen.

Wanneer Swain daarop duidelijk maakt dat Johnson al live in het programma is, antwoordt de premier dat hij “er zo meteen aankomt”. Vervolgens loopt Boris Johnson samen met zijn medewerkers weg, recht in een diepvriezer volgestouwd met melkflessen. 

De twee presentatoren van de show, Piers Morgan en Susanna Reid, kunnen hun pret niet op met een premier die zich “verstopt in een diepvries”. Pas na een tijdje komt Johnson weer tevoorschijn, met enkele melkflessen in de armen.

‘Voorbereiding’

Conservatieve bronnen stellen “dat Johnson zich absoluut niet aan het verstoppen was”, maar zich met enkele medewerkers aan het voorbereiden was op een ander interview, dat al eerder was vastgelegd.

Johnsons medewerkers regisseren zijn mediaoptredens de jongste dagen bijzonder strak. Maandag werd de Britse premier nog in verlegenheid gebracht met de foto van een 4-jarig jongetje dat, met een vermoede longontsteking, urenlang op de vloer van een ziekenhuis van Leeds lag, wachtend op een echt ziekenhuisbed.

Voorsprong slinkt

De zenuwen bij de Conservatieven zijn, een dag voor de verkiezingen, strak gespannen. De laatste opiniepeilingen geven immers aan dat Johnsons partij nog steeds een voorsprong heeft op Labour en de andere partijen, maar die zou kleiner worden.