Beeld van de koninklijke raadplegingen voor de vorming van een federale regering deze week. In beeld, Open Vld-partijvoorzitter Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Beeld van de koninklijke raadplegingen voor de vorming van een federale regering deze week. In beeld, Open Vld-partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. © Photo News

Open Vld overweegt voorzittersverkiezingen uit te stellen

Om uit het vaarwater te blijven van een eventuele regeringsformatie, kan Open Vld de voor eind maart voorziene voorzittersverkiezingen uitstellen. Een lid van het uitgebreid partijbestuur heeft die optie maandag geopperd, maar een beslissing is er momenteel nog niet genomen.

102 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    Rutten heeft gelijk, haar persoonlijke ambities zijn veel belangrijker dan het landsbelang.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Mevrouw Rutten, waarom lukte het de CD&V wél om voorzittersverkiezingen te houden midden de regeringsonderhandelingen?
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Er komt helemaal geen premier Rutten. CD&V moet over de streep getrokken worden door zowel paars geel als paars groen.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Een machtsgreep van de partij top en nu is het wel duidelijk dat het zeker niet gaat om de inhoud als men in twee totaal verschillende programma's wil stappen, één van de Vlaamse regering dit totaal verschilt van die van PS door Magnette.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Rutte is doodsbang voor eventuele nieuwe verkiezingen. Nu dat de bevolking weet dat zij met een gerust gemoed Vlaanderen kan verkopen aan Wallonie voor de post van Premier . Maar zelfs haar eigen partij wil haar niet meer . In Maart bij de volgende verkiezingen bij de OVLD zal ze er uit vliegen . Dus is het nu tijd voor haar om bij de PS te scharen omdat mooi beloofde post te kunnen pakken . Echt OVLD . Vlaanderens landverraad op z'n best . Echt iets voor OVLD.