De boswachters staan er niet alleen voor: ook scholen zullen helpen om bomen te planten (archieffoto).
Volledig scherm
De boswachters staan er niet alleen voor: ook scholen zullen helpen om bomen te planten (archieffoto). © Benoit De Freine

Boswachters planten half miljoen bomen en struiken in Vlaanderen

Er zal de komende maanden heel wat plant-activiteit zijn in de Vlaamse bossen en natuurgebieden. Zowat 500.000 boompjes en struiken worden momenteel geleverd en zullen tijdens de winter een plaatsje krijgen, zo meldt Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.

7 reacties

  • Eric bidet

    4 jaar geleden
    70 hectare bos erbij. Maar ze zeggen niet erbij hoeveel ha bos er wordt gekapt voor heide. Zie hier in de buurt wat een kaalkap wordt aangericht in het bos en zeecontainers worden gevuld voor transport naar China.
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Bos moet er bij komen. D.w.z. dat er gronden met een andere bestemming zullen moeten verdwijnen. En dat zullen niet de industrieterreinen of autowegen zijn waar vroeger bomen stonden. Ecosystemen herstellen hé !
  • Claudia Sam

    4 jaar geleden
    Het beste nieuws van het jaar?? Die twijgjes hebben pas effect over 20 à 30 jaar,als ze er nog staan natuurlijk. Ondertussen maar lustig verder kappen
  • André Miechielsen

    4 jaar geleden
    Boswachters planten! Sorry eh maar de huidige boswachters kappen bomen en hectaren aan bos om heidegrond te maken. Begrijpe wie kan, half de kempen is kaalgekapt door de groene ridders.
  • Bert Willems

    4 jaar geleden
    70 hectare op 3068880 hectare -grootte van Belgie = 0,00002% Waw!