Twee dagen na benefiet wordt kanker Nick Steegmans (32) fataal

© rr

De 32-jarige Nick Steegmans is maandagochtend overleden aan de gevolgen van kanker. Zaterdag kwamen honderden vrienden, familieleden en sympathisanten nog samen in jeugdhuis Tjok in Hove voor een benefiet met Karen Damen en Sergio, maar het mocht niet meer baten.

nkdr

Tot drie jaar terug leek het leven hem toe te lachen. Nick had een fijne job als leerkracht lager onderwijs en verwachtte samen met zijn vriendin een dochter, Lynn. In 2013 kreeg de man echter te horen dat hij een hersentumor had. Enige tijd later bracht de geboorte van hun dochtertje weer even een moment van geluk, en nadat de dokters zijn tumor operatief konden verwijderen, leek alles de goede richting uit te gaan.

Vorig jaar ontdekten de dokters echter opnieuw kanker, en afgelopen zomer werd een nieuwe tumor in zijn hersenen ontdekt. Hem operatief weghalen zou teveel risico’s inhouden en al snel bleek dat een verdere behandeling in België niet meer mogelijk was.

De echtgenote van Nick, de twee trouwden afgelopen juni, wilde zich daar echter niet bij neerleggen en ging in het buitenland op zoek naar mogelijke alternatieve behandelingen. Zo zou hij in Duitsland nog in aanmerking komen voor een experimentele behandeling, en ook al zou die handenvol geld kosten, zijn familie wilde alles op alles zetten.

Ze begonnen op allerlei manieren geld in te zamelen. Er werd een wafelverkoop georganiseerd, zijn school richtte een pop-upcafé in en Hove Sport, de voetbalploeg van Nick, organiseerde een vlaaienslag. Afgelopen zaterdag werd tenslotte nog een grote benefietactie georganiseerd waar onder meer Karen Damen en Sergio nog kwamen optreden, Nick zelf werd er met groot applaus onthaald. Zijn vrouw liet achteraf weten op Facebook dat ze zich erg gesteund voelden.

“Nick, Lynn en ik willen graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen om van deze benefiet een onvergetelijke dag te maken. Het heeft ons enorm veel deugd gedaan om te mogen voelen hoe wij door zoveel mensen gesteund worden. Een dikke merci!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen