PVDA-fractieleider Raoul Hedebouw.
Volledig scherm
PVDA-fractieleider Raoul Hedebouw. © BELGA

PVDA haalt 100.000 handtekeningen voor hogere pensioenen: ‘burgerwet’ of communicatiestunt?

Met 100.000 handtekeningen wil PVDA de verhoging van de minimumpensioenen tot 1.500 euro op de agenda zetten in het federaal parlement. Maar waarom dient de partij niet gewoon een wetsvoorstel in?

50 reacties

  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Ik ben enkel akkoord als iemand 45 jaar gewerkt heeft. En niet , zoals bekend , 15 jaar op invaliditeit en ondertussen in het zwart gaan werken, of niet om de 5 jaar 2 jaar stempelen enz... Of mieten de Echte werkers weeral maar eens gestraft worden. Zij betalen reeds de hoogste belastingen en geven uiteindelijk ook nog eens het meeste af van hun pensioen. Op een bepaalde dag moeten al deze mensen eens verzamelen en eisen stellen!!
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    bob jansens, zie hun site voor verduidelijking van uw vragen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De welvaart wordt gecreëerd door mensen die werken, Jan Boden. Niet door rijken die er op teren door er zo veel mogelijk van af te romen. Daar zit eigenlijk het echte profitariaat. Dat is ook de reden waarom ze rijk geworden zijn.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    probleem wat is de definitie voor een leven lang gewerkt? Wat doe je met niet gewerkte perioden zoals ziektedagen en dagen werkloosheid? elder zegt PVDA 40 jaar gewerkt; hier dezelfde opmerking: wat met ziekte en werkloosheid? Of heeft iemand die 39 jaar effectief gewerkt heeft minder rechten dan iemand die op een loopbaan van 40 jaar 15 jaar niet gewerkt heeft?
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    pieter arons, deze tekst komt letterlijk van hun PVDA site : 'Wie een leven lang gewerkt heeft, heeft recht op een menswaardig inkomen'. U schrijft het tegenovergestelde. Verder pleiten zij voor een maximumpensioen van 3000 euro netto per maand. Ja, ook voor ministers en parlementairen.