Wie een masterdiploma op zak heeft, verdient de helft meer dan de gemiddelde werknemer.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie een masterdiploma op zak heeft, verdient de helft meer dan de gemiddelde werknemer. © Getty Images/iStockphoto

Studeren loont almaar meer. Maar in welke sectoren stijgt je loon het meest?

De Belg verdiende in 2017 maandelijks gemiddeld 3.558 euro bruto. Daarmee verdiende de modale voltijds werkende landgenoot 15 procent meer dan in 2010. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van statistiekbureau Statbel. Het zal u niet verrassen, maar uit die cijfers blijkt dat studeren extra brood op de plank brengt. Wie een masterdiploma op zak heeft, verdient de helft meer dan de gemiddelde werknemer. Maar waar ga je best aan de slag om je loonzakje zo snel mogelijk te zien aandikken?

13 reacties

  • Francinne Declerque

    4 jaar geleden
    Raphael, ik heb oa een master in de kunsten, en schep bruto meer dan 5000 euro, netto zo een goede 3780 euro. Vanaf bedrijven of overheden, master zien staan op dat papiertje krijg je sowieso direct meer. Het is gewoon uitkijken in welke sector je jezelf kan binnenwerken.
  • Katrien Van Vosselen

    4 jaar geleden
    Jaren ervaring is veel meer waard dan bachelor. De nieuwe generatie denkt precies dat ze het warm water hebben uitgevonden voordat ze überhaupt beginnen te werken.
  • Danielle Duym

    4 jaar geleden
    Een diploma bewijst enkel dat je kan studeren. Het is geen bewijs dat je ook daadwerklijk competent bent.
  • Raphael Cools

    4 jaar geleden
    Marijke Boulet; het hangt er natuurlijk vanaf waarin je een masterdiploma hebt. Iemand met een master in de kunsten zal normaliter een pak minder verdienen dan iemand met bijvoorbeeld een master in economie of wetenschappen.
  • Ivan De Bakker

    4 jaar geleden
    En wie van al die ingenieurs gaat de waterleiding leggen of de chauffage repareren? Het grote geld is te verdienen als kleine zelfstandige die met zijn handen kan werken!!! Veel vraag naar, kleiner wordend aanbod, dus vragen wat je wil. Stop met dat blind staren op diploma's en leer een stiel!