Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Techstart-ups goed voor 7.140 jobs in Vlaanderen

In 2017 waren 1.353 start-ups in België goed voor 10.349 jobs. Van die jobs waren 7.140 verbonden aan bedrijven in Vlaanderen. Dat blijk uit nieuw onderzoek van de KU Leuven (HIVA) en het technologiebedrijf Sirris, waarover De Tijd donderdag bericht. Het genderevenwicht in de startende techondernemingen is wel veraf.

2 reacties

  • Edith Bastiaensens

    4 jaar geleden
    Zo lang dat vrouwen gestimuleerd worden om maanden en jarenlang ouderschapsverlof op te nemen, zo lang zullen belangrijke functies niet aan jonge vrouwen worden gegeven. Welk jong bedrijf kan het zich permitteren om jarenlang rsz te betalen aan werknemers die er niet zijn en als ze dan eindelijk terug komen, moeten ze opnieuw worden opgeleid want ze kunnen niet meer volgen, zeker in de IT wereld.
  • Sonny Breugelmans

    4 jaar geleden
    Waarom wordt er enkel en alleen gezaagd over een gender 'onbalans' als het over een meerderheid mannen gaat? Ik hoor niemand klagen over de onbalans in de zorgsector, op scholen, enz. Door linkse artikels te schrijven ga je vrouwen niet motiveren om bepaalde opleidingen te volgen! Dit versterkt enkel het stereotype dat vrouwen bepaalde keuzes moeten maken! Wil je meer vrouwelijke IT'ers? Doe dan recruterings programma's in middelbare scholen, bij de VDAB,.....