Weet jij wat jouw collega's verdienen?
Volledig scherm
Weet jij wat jouw collega's verdienen? © pexels

Moeten jouw collega’s weten hoeveel je verdient?

SalarisOver de lonen die individuele werknemers verdienen wordt in een bedrijf vaak weinig gecommuniceerd. Is dat een probleem? En zo ja, hoe pak je dat dan aan? We vroegen het aan Xavier Baeten, professor in reward & sustainability aan de Vlerick Business School.

13 reacties

  • Mario Adams

    4 jaar geleden
    Niemand heeft er zaken mee hoeveel je verdient. Maar men kan altijd wel een idee hebben door de barema's te raadplegen. Ik ben trouwens nog altijd tegenstander van het huidige verloningssysteem en vind een systeem waarbij iedereen hetzelfde basisbedrag krijgt, aangevuld met extras door persoonlijke inzet en het leveren van goede resultaten, veel rechtvaardiger.
  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    Wat is het probleem ? transparantie op alle vlakken liefst.
  • Yvan Lindekens

    4 jaar geleden
    Patrick Kelchtermans heeft een punt: wie bij het meubilair hoort, in stilte hard zijn best doet om zo goed mogelijk te presteren, wordt daar doorgaans niet voor beloond. De hoofdprijzen gaan wel vaker naar incompetente mouwvegers en ja-knikkers, die zonder enige schroom de pluimen van anderen op hun hoed steken: het "Peterprincipe"...
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    In Zweden is het normaal dat iedereen de inkomsten kan opvragen van om even wie en zelfs in wet gegoten.Mits telefoon kan Mr X vragen wat Mr Y verdient .Deze regel werd in Zweden ingevoerd om discriminatie in wedde te stoppen en vermijden. Men zou zo stilaan misschien eens moeten een cel oprichten om controle te doen hoe het mogelijk is dat sommigen extravagant leven hebben ,auto's hebben en in een sociale woning zitten,zo stilaan loopt spuigaten uit de misbruiken.
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Zou het niet beter zijn om uit te zoeken hoeveel onze overheden ons eigenlijk mogen kosten? Belastingen betalen is 1 ding, maar sinds het federalisme krijgen we niet de kwaliteit waarvoor we betalen, verre van zelfs.