De actievoerders steken Bengaals vuur af aan hun vlammen-banner waardoor het lijkt alsof het gebouw in brand staat.
Volledig scherm
De actievoerders steken Bengaals vuur af aan hun vlammen-banner waardoor het lijkt alsof het gebouw in brand staat. © AFP

Greenpeace-activisten beklimmen gebouw Europese Raad bij start EU-top in Brussel

Activisten van Greenpeace hebben, bij de start van de EU-top over het klimaat, de hoofdzetel van de Europese Raad letterlijk en symbolisch in brand gezet. Met grote spandoeken met vlammen en de boodschap ‘Climate Emergency’ op maakte de milieuorganisatie duidelijk dat het de European Green Deal nog niet ambitieus genoeg vindt.

16 reacties

  • p. devillé

    4 jaar geleden
    De klimaatopwarming is op zich geen probleem.De vervuiling van water, lucht en bodem is het probleem.De grondoorzaak zijn de onecologische produktiesystemen, op de eerste plaats het chemische landbouwsysteem.Om dat op te kunnen lossen moet we eerst de intercontinentale import en export van basisvoeding afbouwen. Maar dat wil men nog altijd niet.
  • Ronald Van Beneden

    4 jaar geleden
    Ze mogen dus als NGO hun leugens extra in de verf zetten. India en China gaan vóór 2050 iets van 1500 kolencentrales bouwen. Maar de Europeanen gaan de aarde redden door het invoeren van Chinese producten die zoals ze ons in de media wijsmaken met veel groene energie gemaakt worden terwijl hier dapper aan de economische woestijn gewerkt wordt. Ze weten alvast waarvoor te betogen in de toekomst jobs, jobs, jobs. Ze zullen er zijn tegen een hongerloon een menswaardig bestaan onwaardig.
  • Lore Kluwer

    4 jaar geleden
    @Luc Brouckaert En het circus gaat maar verder, schrijf je. Klopt, maar intussen is het meer dan ooit duidelijk dat de verzamelde pers kleur heeft bekend. Journalisten opinieartikels laten schrijven waarin ze hun eigen standpunt vertolken? Geen enkel probleem mee. Maar steeds meer wel dan niet is gewone berichtgeving verworden tot propaganda voor rood en groen.
  • Luc Brouckaert

    4 jaar geleden
    En het circus gaat maar verder. De wereld zal ooit vergaan, met of zonder het klimaatcircus. De derdewereldlanden zijn in volle expansie en willen op het niveau komen van de westerse landen. Dus, dat belooft!
  • Wim Haelewyn

    4 jaar geleden
    Wat er ook zal aan gedaan worden, 't zal nooit genoeg zijn voor deze mensen. Ik noem ze extremisten want dat zijn ze.