Jeff Hoeyberghs gaat tekeer maar vermengt feiten met fictie
Volledig scherm
PREMIUM
Jeff Hoeyberghs gaat tekeer maar vermengt feiten met fictie © ROSA Gent

Controversiële beweringen Jeff Hoeyberghs zijn ook inhoudelijk niet correct

Hij ging als een wildeman tekeer met seksistische uitspraken, maar Jeff Hoeyberghs deed aan de Gentse universiteit ook enkele quasi-wetenschappelijke beweringen. Dat de loonkloof niet bestaat en dat de uitgaven voor de gezondheidszorg vooral naar mensen in hun laatste zes maanden gaan. Maar kloppen die uitspraken ook?

33 reacties

  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    Als ik hoor wat praat De Gucht verkoopt zou hij al veel eerder op non actief moeten geplaatst worden, een ware schande voor elke rechtgeaarde Vlaming! Ik vind het zielig dat Hoeybergs zijn ding niet mag doen. Veronderstel dat studenten voldoende intelligent zijn om er het hunne van te denken. Verwacht dat ook van de univ. Doch blijkbaar wordt de vrije meningsuiting voor sommige visies serieus aan banden gelegd.
  • Lydia Suys

    4 jaar geleden
    Zo verschrikkelijk gek is wat hij zegt nu ook weer niet. Wat is er met de vrije meningsuiting gebeurd?
  • James Clean

    4 jaar geleden
    De Jeff heeft blijkbaar toch een gevoelige snaar geraakt bij veel vrouwen hoor! Zouden ze zich toch aangesproken voelen?! Precies wel hé! En dat er een soort mannen is, die hun oogkleppen nooit zullen af doen, dat weten we we natuurlijk ook!
  • Steven Parmen

    4 jaar geleden
    De loonkloof bestaat wel degelijk niet als je kijkt naar effectief gepresteerde uren en rekening houdt dat veel vrouwen zelf kiezen voor een baan die minder verdient maar meer flexibiliteit geeft vanwege de kinderen (part time, woensdag thuis, glijdende uren, ...). Daarom ook dat veel minder vrouwen ploegenarbeid doen.
  • Erik Moens

    4 jaar geleden
    Jah, Hoeyberghs bezigt nu eenmaal plastische taal, beroepsafwijkingetje...