Buizen voor de aanleg van de  Nord Stream 2 nabij het Duitse eiland Rügen.
Volledig scherm
Buizen voor de aanleg van de Nord Stream 2 nabij het Duitse eiland Rügen. © AFP

Duitsland en Europese Commissie niet opgezet met Amerikaanse sancties voor Russische pijplijn

Brussel en Berlijn reageren ontstemd op de Amerikaanse sancties voor projecten van Russische pijplijnen die woensdag in het Huis van Afgevaardigden zijn goedgekeurd. Het gaat om de Nord Stream 2 en Turkstream, die gas transporteren naar Duitsland, Turkije en Oost-Europa. Phil Hogan, de Europees commissaris voor Handel, sprak zich uit tegen de sancties, maar kondigde geen Europese vergeldingsacties aan. "Onze houding tegen buitenlandse sancties is duidelijk: we verwerpen ze", klonk het dan weer in Berlijn, bij een woordvoerster van de Duitse minister van Economie Peter Altmaier.

6 reacties

  • johan debue

    4 jaar geleden
    Koekje van eigen deeg geven.En handelsrelaties met Rusland herstellen nu
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Gunter Verleyen Die pijpleiding was wel een beslissing van Obama die deze beslissing heeft teruggedraaid de dag voor Trump officieel president werd.
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    Hahaha. Peren mogen niet naar de Russen. Maar gas van de Russen is geen probleem
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Is nog altijd beter dan oliepijpleidingen dwars door indianengebied om zijn vriendjes in fossiele brandstoffen te bedienen, misschien moet de EU sancties uitspreken tegen die bedrijven daar
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Trump doet iets wat politici in de EU al decennialang ontwijken : denken aan de lange termijn, de jeugd. Hier denken ze enmdl tot de volgende verkiezing, het volgende postje. Trump heeft visie en strategie. Ja, hij is een ongelikte beer, maar hij is rechtgeaard en dus beter dan onze corruptici.