Genk schrapt aanwervingsbonus 2 jaar vroeger dan gepland

Na de sluiting van Ford Genk besloot het stadsbestuur om een aanwervingsbonus in het leven te roepen. Het doel was om in 4 jaar tijd 2.000 nieuwe jobs te creëren. Nu dat doel bereikt is, wordt de bonus afgeschaft. Dat maakte schepen van Werk en Financiën Angelo Bruno bekend op Twitter.

neac

Om het enorme banenverlies bij Ford Genk en de toeleveranciers op te vangen, startte de stad met de aanwervingsbonus. Per voltijdse nieuwe arbeidsplaats kon een bedrijf 3.000 euro subsidie krijgen voor de aanwerving van een werkloze. Als bedrijven iemand zouden aanwerven die al een job had, kregen ze toch nog 2.000 euro.

De stad besloot 4 miljoen euro vrij te maken voor de bonus, verspreid over 4 jaar. Nu het doel van 2.000 nieuwe jobs al op 2 jaar tijd werd bereikt, wordt de bonus vanaf 1 januari 2017 geschrapt. Met de bonus werden tussen januari 2015 en september van dit jaar 2.481 nieuwe jobs gecreëerd bij 286 verschillende werknemers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer